3 brze krem juhe iz blendera koje morate probati!

3 brze krem juhe iz blendera koje morate probati!

Blender je jedno od najkorisnijih kuhinjskih pomagala koje vam može značajno smanjiti vrijeme potrebno za pripremu obroka. Često se koriste za izradu smoothie napitaka i raznih umaka. No, zašto se na vašem jelovniku ne bi našle i ukusne krem juhe iz blendera?

Jesen ionako obiluje povrćem koje je idealno upravo za kuhanje raznolikih krem juha. Bilo bi šteta ne iskoristiti tu priliku da u svoju prehranu ubacimo dodatne nutrijente! A život postaje lakši kad vrijeme pripreme možemo skratiti koristeći ovakva kuhinjska pomagala.

Zato isprobajte ove najbolje krem juhe iz blendera već danas i uštedite vrijeme!

1)  Krem juha od bundeve

Razne vrste bundeva i tikvi zaštitni su znak jeseni pa ne škodi u rukavu imati provjeren recept kojim ćete iskoristiti sve blagodati ovog sezonskog povrća!

Bundeve su bogate antioksidansima, vlaknima, magnezijem, kalijem te cijelim nizom vrijednih vitamina. Mnogi ih vole zbog njihova slatkog okusa, a od njih se mogu praviti nadjevi, napitci, kolači i, naravno, juhe.

Pripremite ovu jednostavnu juhu i okusite prave okuse jeseni!

SASTOJCI:

  • 1 hokkaido ili muškatna bundeva
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • Maslinovo ulje
  • Muškatni oraščić
  • Bučine sjemenke
  • Sol
  • Papar

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180℃.

Bundevu prepolovite i očistite unutrašnjost od koštica. Rasijecite ju na još manje komade, posolite i prelijte maslinovim uljem tek toliko da ju malo namastite. Stavite ju peći oko 20 – 30 min, to jest dok ne omekša.

Nakon što ju izvadite iz pećnice, pustite ju da se malo ohladi. Ubacite pečenu bundevu, češnjak, vrhnje i začine u blender te miksajte do željene konzistencije. Ako vam je juha pregusta, slobodno dodajte vode ili temeljca!

Bučine sjemenke sačuvajte do posluživanja. Pospite ih na gotovu juhu kako biste joj dodali hrskavost, dodatne nutrijente i lijep izgled!

2)  Krem juha od graška i avokada

Grašak sadrži obilje vlakana, vitamina i minerala, a dobar je i kao biljni izvor proteina. Ima relativno nisku kalorijsku vrijednost pa je stoga sjajan par avokadu!

Avokado je voće vrlo bogato zdravim masnoćama, bjelančevinama i cijelim nizom nutrijenata poput vitamina B6, C i E te kalija, kalcija i magnezija. Zbog svega toga, ne čudi da ga mnogi smatraju supernamirnicom! Pored nutritivne vrijednosti, avokado će se pobrinuti i za kremoznost ove zdrave krem juhe iz blendera.

Za ovaj recept nije potrebna nikakva termička obrada. Gotov obrok možete imati već za 5 minuta!

SASTOJCI:

  • 2 šalice graška
  • 1 avokado
  • 300 ml bademovog mlijeka
  • ½ manjeg luka
  • Sol
  • Papar

PRIPREMA:

U ovom se receptu koristi konzervirani grašak kako bi se izbjegla potreba za kuhanjem. No, poslužiti može i smrznuti ili svježi grašak ako samo takav imate, samo ćete ga prvo morati skuhati.

Avokado raspolovite, izvadite košticu i ukonite koricu. Luk očistite. Ubacite sve sastojke zajedno u blender i miksajte do željene konzistencije. Po potrebi dodajte još bademovog mlijeka. Začine prilagodite svom ukusu kako biste maksimalno uživali u okusima ove krem juhe iz blendera!

3)  Krem juha od brokule

Brokula je pravo lice i naličje zdravog fitness života, i to s razlogom!

Ovo kupusasto povrće obiluje vlaknima, antioksidansima, vitaminom C i K te željezom i kalijem. A sadrži i pristojnu količinu bjelančevina za jedno povrće. Uz sve to, 100 g brokule sadrži svega 34 kalorije! Zbog toga se uklapa u baš svaki jelovnik.

Okus brokuli nije nužno jača strana, no zato su tu češnjak i đumbir koji će se pobrinuti da ova krem juha dobije i punoću okusa kakvu zaslužuje!

Ovu jesen dajte priliku krem juhi od brokule i obogatite svoj jelovnik.

SASTOJCI:

  • 500 g brokule
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 l temeljca
  • Maslinovo ulje
  • Đumbir u prahu
  • Papar
  • Sol

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju i srednje jakoj vatri kratko popržite češnjak. Čim pusti miris možete dodati druge sastojke.

Brokulu usitnite. Budući da je njena stapka čvršća od ostatka, izrežite ju na kolutiće i nju prvu kratko popržite. Nakon 2-3 minute dodajte ostatak. Podlijevajte s temeljcem. Posolite. Nakon još nekoliko minuta ulijte ostatak temeljca i pustite da se kuha dok sve skupa ne omekša.

Ubacite sve u blender, zajedno s jogurtom i začinima. Miksajte do željene konzistencije.

Ovu zdravu krem juhu iz blendera poslužite uz malo prepečenog kruha.

U slast!