X

Vježbanje ljeti – 3 razloga kojima je nemoguće naći prigovor

Vježbanje ljeti – 3 razloga kojima je nemoguće naći prigovor

Mnogi nerijetko upravo ljeti prave stanku u vježbanju, no svakako se treba zapitati treba li nam doista stanka u onome što našem tijelu čini samo dobro. Otkrijte kako pobijediti ljetnu vrućinu i ostati dosljedan.

Objavljeno 18 srpnja, 2023

Ljeto je vrijeme odmora, vrijeme odmaka od svakidašnjice i doba za punjenje baterija. Našem tijelu i umu potreban je odmor i promjena okružja.

Mnogi nerijetko upravo ljeti prave stanku u vježbanju, no svakako se treba zapitati treba li nam doista stanka u onome što našem tijelu čini samo dobro.

Je li tromjesečna stanka u treniranju vrijedna toga da se u vjetar baci sav trud koji ste ulagali tijekom ostalih mjeseci?

Iako je izazovno tijekom ljeta zadržati naviku vježbanja, ako o rekreaciji razmišljate kao o načinu života, a ne kao o privremenom rješenju, to ne bi trebao biti problem.

Nudimo vam nekoliko razloga zašto trebate i ljeti ostati aktivni.

Ostanite dosljedni!

Promjena navike ljeti može značiti da ćete se najesen teže vratiti treningu. Osim toga, stalnim vježbanjem lakše ćete doći do zadanih ciljeva. Jednako tako biti dosljedan znači biti jak i predan.

Ne nasjedajte na jeftine izgovore!

Vremenski uvjeti ne bi trebali biti izgovor za odustajanje. Uvijek će biti ili previše toplo ili previše hladno, vjetrovito… Izgovori su samo način na koji zavaravamo sebe, odgađamo ono što bismo trebali učiniti. Time sebi ne činimo uslugu. Reci ne izgovorima i zadrži svoju naviku vježbanja! Ako je nemaš, ljeto je idealna prilika da je polagano stvaraš.  

Pokažite snagu volje!

Nakon što ste bili predani i uspješno vježbali tijekom ostalih mjeseci, zaista nije pohvalno i poželjno odbaciti tijekom ljeta sav trud koji ste dotad ulagali. Ljetni treninzi održavaju vašu formu, pokazuju snagu vaše volje i jamče da ćete ostvariti svoj cilj.

Napomena: Prilagodite svoj raspored vježbanja tako da treninge odradite ranije jutro ili kasnije navečer. Kad vježbanje shvatite kao ulaganje, a ne kao zadatak, počet ćete napredovati.

Kako pobijediti vrućinu?

Pronađite zatvorene klimatizirane sportske objekte –  u kojima možete biti aktivni. Idealan izbor je i naš SportBox, mini teretana u kojoj ćete sami ili u društvu jedne drage vam osobe odraditi trening. Osim što možete regulirati temperaturu, možete pustiti i glazbu prema vlastitu izboru za najbolji ljetni trening.

 

SportBox, by MultiSport. Rezerviraj svoj termin na sport-box.hr

 

Napomena: I ne zaboravite da MultiSport i ovog ljeta nagrađuje najvjernije korisnike. Ako imate aktivnu MultiSport karticu, svakako se prijavite na našu ljetnu nagradnu igru

 

Prijavi se na MultiSport ljetnu nagradnu igru!
Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

2.700+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

50.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU