X

5 pravila za vježbanje tijekom blagdana za tijelo iz snova!

5 pravila za vježbanje tijekom blagdana za tijelo iz snova!

Događa li vam se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana da vam vježbanje postane teško? Donosimo pet konkretnih savjeta uz koje ćete ostati aktivni čak i zimi!

Objavljeno 19 prosinca, 2022

Događa li vam se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana da vam vježbanje postane teško? Cijele ste se jeseni sjajno osjećali vježbajući, stekli ste naviku i zavoljeli onu moćnu navalu endorfina, no… onda su došli blagdani. Ukusna hrana, bezbroj obveza, obiteljska druženja i ljenčarenje pod toplom dekicom potpuno su vas udaljili od treninga. I tako svake godine.

E pa ovaj put to ne mora biti tako! U nastavku otkrijte pet konkretnih savjeta koji će vam pomoći da ostanete aktivni i iz svojih zimskih treninga izvučete najviše.

1) Planirajte treninge koji aktiviraju cijelo tijelo

Budimo realni, većina nas popustit će malo s treninzima tijekom blagdana. To je u redu, ipak nas čekaju mnoga obiteljska druženja, kupnja, čišćenje stana, organiziranje i priprema blagdanskih jela. A tu su još i poslovne obveze!

Ako su vaši treninzi prilagođeni određenim skupinama mišića (ruke, noge, trup…), prilagodite svoj raspored i usmjerite se na aktiviranje cijelog tijela. Zahvaljujući tome, neće biti nikakav problem ako slučajno preskočite koji trening ili ako se zbog nedostatka vremena ne budete mogli jednako posvetiti baš svakom treningu.

Na ovaj ćete se način unaprijed pripremiti za kraće vježbanje tijekom blagdana. Rezultati će i dalje biti sjajni! Uostalom, ipak je najvažnija ustrajnost i zadržavanje navike.

2) Spojite druženja i vježbanje tijekom blagdana

Vježbanje tijekom blagdana možete vrlo lako iskoristiti za to da kvalitetno provedete vrijeme s dragim ljudima, daleko od društvenih mreža i tehnoloških naprava.

Timski sportovi poput tenisa ili padela sjajan su način da produbite međuljudske odnose i usput se zabavite. Ugodite svom natjecateljskom duhu i izazovite svoje kolege ili prijatelje na meč. Tko izgubi – plaća piće!

Zajedno se možete zabaviti i na satima zumbe ili aerobike. Ako ste odavno prerasli kasnonoćne subotnje izlaske, to ne znači da više ne možete pokrenuti tijelo i zabaviti se uz sjajnu glazbu i još bolji ugođaj.

Ovu priliku možete iskoristiti i da potaknete bolji timski rad svojih suradnika.

3) Odradite trening ujutro

Jutarnji treninzi uvijek su dobra ideja, a osobito u razdobljima kad ste puni obveza.

Tijekom blagdana uvijek nekamo jurimo i nešto radimo ili se samo želimo opustiti. U oba slučaja trening će nam biti posljednji na pameti, a blagdanske obveze i gledanje filma pod toplom dekicom poslužit će nam kao uvjerljivi izgovori. Zato je idealno pronaći vrijeme za trening rano ujutro.

Tako ćete znati da ste se prije svega pobrinuli za sebe, svoje zdravlje i raspoloženje. U ostatku dana moći ćete se opustiti jer ćete znati da ste ispunili obećanje koje ste dali sami sebi.

4) Budite kreativni!

Tko kaže da za vježbanje uvijek morate ići u teretanu?

Pronađite nove načine da ostanete aktivni! Tako možete barem djelomično nadoknaditi svoje propuštene ili skraćene treninge.

Automobil ostavite kod kuće i šetajte umjesto da se vozite, a vožnju dizalom zamijenite penjanjem stubama. Ne zaboravite da i temeljito čišćenje doma i postavljanje dekoracija može biti svojevrstan trening.

Za kratku seriju trbušnjaka ili vježbi za leđa svatko može pronaći malo vremena u danu. Kuglanje, skakanje na trampolinu i klizanje zabavne su aktivnosti idealne za blagdansko vrijeme. One itekako mogu aktivirati vaše tijelo a da to i ne primijetite. Sve se broji!

5) Zaboravite način razmišljanja „sve ili ništa”

Ovo je česta zamka!

Ne, jedan propušteni trening neće upropastiti vaš dosadašnji trud. 

Najvažnije je da ostanete ustrajni. Ako propustite jedan trening, nemojte nikako propustiti idući. Imajte na umu korisno pravilo koje možete primijeniti za vježbanje tijekom blagdana – nikad ne propustite više od jednog treninga zaredom.

Zato ne dajte da vas obuzme grižnja savjesti. Ne morate biti savršeni da biste ostvarili napredak i izgradili tijelo u kojem ćete se osjećati fantastično.

Najgore što možete učiniti je to da zbog jedne pogreške odustanete od daljnjeg truda. Jedino vas to može vratiti na početak.

Dakle, opustite se. Učinite onoliko koliko možete, uživajte u blagdanima i dajte sve od sebe da ostanete ustrajni!

Uz MultiSport s lakoćom prilagodite svoje vježbanje tijekom blagdana

Vaša je MultiSport kartica tu za vas čak i u vrijeme blagdana!

Uz nju uvijek možete biti spremni za vježbanje jer za cijenu jedne mjesečne članarine imate pristup u više od 400 sportskih centara diljem Hrvatske u kojima vas očekuje više od 40 različitih aktivnosti. Jedan dan odredite za određenu sportsku aktivnost, a već idućeg dana isprobajte nešto novo.

To znači da se ne morate brinuti za svoju naviku vježbanja – ako vam se raspored poremeti ili vam se ispriječe nepredviđene obveze, odaberite drugi termin ili sportski objekt. No svakako se o takvim promjenama konzultirajte s osobljem koje radi u odabranim sportskim objektima.

Ako je još nemate, zatražite MultiSport karticu od svojeg poslodavca.

Uz MultiSport i zima krije energiju pokreta!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU