X

5 savjeta za ostvarenje novogodišnje sportske odluke

5 savjeta za ostvarenje novogodišnje sportske odluke

Na tebi je da odlučiš želiš li se za par mjeseci u svom tijelu osjećati snažnije, sigurnije i ljepše ili ćeš ostati tu gdje jesi. Vrijeme će svakako proći.

Objavljeno 7 siječnja, 2022

U novoj godini svi želimo biti uspješniji, zdraviji i snažniji nego u prošloj! Zato je već postala tradicija da svatko odabere svoje osobne ciljeve koje želi postići kako bi napredovao u životu.

Ako su tvoji ciljevi već postavljeni, bravo za tebe! Ipak, iskoristi ovu priliku, pročitaj članak i baci još jedan pogled na njih kako bi bio siguran da ćeš doista pogoditi svoju metu.

Ako je, pak, tvoj papir s novogodišnjim odlukama još uvijek prazan, bez brige. Doista nikad nije kasno za promjenu! Svaki novi dan donosi nove prilike i nove pokušaje. Neka ti ovaj članak posluži kao inspiracija i motivacija – donesi svoju MultiSportsku odluku već danas!

1)  Procjeni trenutnu razinu svoje tjelesne spreme

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje radimo kad donosimo novogodišnje odluke. Poneseni duhom novih početaka i obećanja koje nam donosi promjena, zagrabimo mnogo više no što smo trenutno spremni podnijeti.

Prije nego što se odlučiš za određeni cilj, osvrni se na trenutno stanje svoga tijela. Kakva mu je snaga i kondicija? Imaš li zdravstvenih problema? Što tvom tijelu najviše nedostaje? Sve su to važni faktori koji će odrediti tvoju početnu točku, kao i intenzitet, tempo i vrstu tvojih početnih treninga.

Ako radiš uredski posao, većinu dana provodiš sjedeći i ne treniraš ništa, uzmi to u obzir prije nego što odlučiš trčati polumaraton. S druge strane, ako radiš fizički posao i uz to vježbaš, razmisli da li su treninzi snage najbolja opcija za tvoje tijelo. Možda bi ti više koristilo uvesti vježbe istezanja u rutinu.

Kad znaš gdje si, tad znaš i kamo možeš stići.

2)  Postavi realne ciljeve

Jednom kad znaš koja je tvoja početna pozicija u utrci, tad možeš razviti pravu strategiju za pobjedu!

Kad postaviš realne ciljeve, put do ostvarenja tvojih novogodišnjih sportskih odluka postaje mnogo zdraviji i lakši.

Mnogi od svojih odluka brzo odustaju baš zato što postave nemoguće standarde. Nije ni neobično da im motivacija padne kad ne vide napredak koji su željeli, a još im je i cijeli proces mučan. Ne dopusti da se to dogodi i tebi!

Kreni polako, u skladu sa svojim trenutačnim sposobnostima i životnim stilom. Postepeno povećavaj broj treninga. Vježbati svaki dan može biti dobar cilj za nekoga tko već ima naviku vježbanja 3 do 4 puta tjedno, ali ne i za nekoga tko tek počinje. Ako ti je cilj smršaviti 20 kila, nije realno da ćeš to uspjeti u svega mjesec dana, ali je itekako moguće to postići do ljeta.

Ako postaviš ostvarive sportske ciljeve, veće su šanse da ćeš iz cijelog procesa izaći kao pobjednik!

3)  Stvori zdrave navike

Hakiraj proces promjene i usmjeri svoj fokus na stvaranje dobrih navika!

Zašto to pali? Zato što, jednom kad nam nešto postane navika, za to nam više ne treba puno truda. To je kao vožnja na autopilotu – ako se pobrineš da uneseš dobre koordinate, sigurno ćeš stići na cilj.

Istraživanja pokazuju da gotovo 43% dnevnih akcija činimo po navici. Navike su snažne, osobito kad smo umorni i kad nam je teško. Zbog njih ćemo trčati kad je kiša i odlaziti u teretanu usprkos iscrpljenosti.

Dakle, nemoj se fokusirati samo na postizanje rezultata pod svaku cijenu. Jednako je važno pobrinuti se da svaka promjena koju postigneš bude dugoročno održiva, a to ćeš najbolje postići ako usvojiš naviku vježbanja.

4)  Podijeli svoje fitness ciljeve sa svojim kolegama ili kolegicama

Sve je lakše u dobrom društvu!

Pokreni se zajedno sa svojim poslovnim kolegama, krenite skupa u nove izazove, podupirite se međusobno u ostvarenju ciljeva. Dobar kolega će znati prepoznati tvoje izlike i potaknuti te da ipak odradiš taj trening. Isto i ti možeš učiniti za njega ili nju.

Osim što ćeš lakše ostvariti svoj sportski cilj, usput ćeš graditi i timski duh. To znači da ćete i na poslu lakše surađivati i postizati bolje rezultate. U zdravom tijelu – timski duh!

Zvuči kao win-win situacija, zar ne?

5)  Zabavi se putem!

Najlakši način da ostvariš svoju novogodišnju želju je da put do ostvarenja učiniš zabavnim! Zbog toga je ovo možda i najvažniji savjet od svih.

Ne moraš se baviti nečime samo zato što je to najpopularniji izbor. Teretana je klasični odabir, no i ples, plivanje ili brzo hodanje mogu biti sjajna opcija. Ako više voliš biti dio neke skupine, onda je možda grupni program baš za tebe!

Opcija je mnogo, istraži ih!

Idealna sportska aktivnost je ona u kojoj ti vrijeme brzo proleti i nakon koje osjećaš da želiš još. Tako ćeš znati da si pogodio „u sridu“.

Također, tko kaže da moramo vježbati uvijek na sličan način? Uvedi raznolikost u svoju trening rutinu! Isprobaj nove aktivnosti, kombiniraj ih i ne propusti istražiti svoje granice.

Zvuči skupo, kažeš?

E, uz MultiSport karticu nije!

Ona ti omogućava da isprobaš novu aktivnost svaki dan. Uz MultiSport  karticu, dosada više nije opcija!

Ulovi svoje snove!

Sad kad smo podijelili s tobom ove savjete, uopće ne sumnjamo da ćeš uspjeti u svom naumu!

Na tebi je da odlučiš želiš li se za par mjeseci u svom tijelu osjećati snažnije, sigurnije i ljepše ili ćeš ostati tu gdje jesi. Vrijeme će svakako proći. Zato kreni i pobrini se da za par mjeseci budeš točno tamo gdje želiš biti.

Počni stvarati svoju novu stvarnost već danas!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.000+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

20.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU