Finger food (hrana s nogu) bez mesa idealan je svježi proljetni zalogaj na poslu

Finger food (hrana s nogu) bez mesa idealan je svježi proljetni zalogaj na poslu

Tražite idealan recept za osvježavajući ručak koji može biti idealan za posao, ali i kao finger food za proljetne zabave? Tragajući za novim receptima, dajemo prednost jednostavnosti i brzini pripreme. Stoga vam ovaj put darujemo jedan koji će zadovoljiti sve kriterije, a oduševio nas je eksplozijom proljetnih okusa. Iznimno je ukusan i osvježavajući. Ako samo malo promijenite sastojke, možete se poigrati okusima.

Baza mu je zdrav umak koji daje puninu i svježinu. Sendvič od rajčice odličan je finger food za posao, za djecu kad borave u školi te za proljetna večernja druženja s prijateljima. Njegova sočnost krije se u prepečenim kriškama kruha i umaku od maslinova ulja, svježih listova bosiljka, peršina s aromom češnjaka.

I ono što je možda svima najvažnije – priprema je brza!

Umak

Sastojci:     

  • 100 g listova svježeg bosiljka   
  • 2 šalice ekstradjevičanskog maslinova ulja (ovisno o željenoj gustoći i više)    
  • 50 g svježih listova peršina   
  • 20 svježih listova metvice    
  • 1 žlica limunove korice    
  • 2 žličice svježeg limunova soka     
  • 1 mala žličica soli    
  • 1 češanj češnjaka

Napomena – omjere peršina, metvice i bosiljka možete mijenjati i prilagoditi osobnim sklonostima.

Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne postanu glatki. Prema želji dodajte još soli ili soka od limuna.

Pokrijte i ohladite te iskoristite unutar dva dana.

Sastojci za sendvič    

  • 8 žlica kremastog sira     
  • 3 žlice ljetnog umaka    
  • 3/4 žličice crnog papra    
  • 3/4 žličice sitne soli    
  • 16 tankih prepečenih kriški bijeloga kruha    
  • 1 – 2 velike rajčice izrezane na 8 kriški    
  • 1 sitno narezan crveni luk srednje veličine

Priprema

Već začinjeni namaz od krem-sira ili mascarponea pomiješajte s umakom.  Smjesom premažite prepečene kriške kruha. Obvezatno narežite kruh na tanke kriške kako bi jelo bilo što ukusnije. Na smjesu dodajte kriške rajčice i dodatno po želji još malo popaprite i posolite. Na rajčice stavite tanko narezani luk.

Kako servirati sendviče

Ovaj slasni finger food primamljiv je zbog eksplozije boja, a još će privlačnije izgledati poslužite li ga na velikim tanjurima ili pladnjevima na tri razine.  Po želji možete dodati i svježe krastavce, a možete se poigrati okusima i napraviti ga s kriškom kuhanog jajeta.  

NAPOMENA: Ovisno o količini sendviča koje ćete pripremati, omjere sastojaka možete povećavati i smanjivati.  

Dobar tek!