Kolač s trešnjama i pudingom – brza priprema bez pečenja!

Kolač s trešnjama i pudingom – brza priprema bez pečenja!

Kolač s trešnjama i pudingom jednostavan je ljetni kolač koji će zadovoljiti vašu želju za slatkim i osvježiti vas za visokih ljetnih temperatura!

Trešnje su savršeno ljetno osvježavajuće voće. Obiluju antioksidansima, vitaminom C i nizom vrijednih minerala. To znači da nas štite od utjecaja starenja i da imaju važna protuupalna svojstva, a sok od trešanja čak može pomoći sportašima koji osjećaju bol u mišićima nakon treninga!

Ipak, trešnje imaju kratak rok trajanja. Da bismo ih spasili od propadanja, korisno je imati u rukavu recepte poput ovog!

Ovaj je kolač s trešnjama i pudingom jednostavan i brz za pripremu te ne zahtijeva pečenje u pećnici. Iznenadite svoje ukućane ili počastite kolege na poslu za svoj rođendan – napravite ovaj kolač uz minimalan trud.

Potrebni sastojci:

integralni keksi

čokoladne mrvice

bademi

Puding-krema

1 L mlijeka

3 pudinga od vanilije

150 g smeđeg šećera

250 g maslaca

Nadjev od trešanja

600 g trešanja

400 mL vode

100 g griza

2 – 3 žlice smeđeg šećera

Priprema

Integralnim keksima prema vlastitu izboru obložite dno većeg kalupa.

Trešnje očistite od koštica te ih stavite u vodu i kuhajte. Dodajte i šećer. Ako su trešnje same po sebi već dosta slatke, slobodno stavite manje šećera. Kad smjesa zavri, maknite je s vatre i postupno uspite griz te cijelo vrijeme miješajte kako biste izbjegli stvaranje grudica. Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Nadjev od trešanja ravnomjerno rasporedite po keksima.

Na nadjev stavite još jedan red integralnih keksa.

Od 1 litre mlijeka odvojite malo u posebnu posudicu u kojoj ćete razmutiti puding od vanilije. Ostatak mlijeka i šećer stavite kuhati. Kad zavri, polako ulijte razmućeni puding pritom ga stalno miješajući. Smanjite vatru i kuhajte dok se ne zgusne. Tada ugasite vatru i u puding ubacite maslac te miješajte dok se sasvim ne otopi i sjedini sa smjesom. To će ići brže ako maslac prethodno narežete na manje komade. Puding usipajte u kalup i ravnomjerno rasporedite.

Pustite cijeli kolač da se ohladi do sobne temperature i zatim ga stavite u hladnjak da se stisne tijekom noći. Prije posluživanja nasjeckajte bademe na sitno i pospite ih po vrhu kolača zajedno s čokoladnim mrvicama.

Vaš kolač s trešnjama i pudingom je gotov!