X

Fritaja sa šparogama i bosiljkom za jutra puna okusa!

Fritaja sa šparogama i bosiljkom za jutra puna okusa!

Šparoge s jajima tradicionalno su dobra kombinacija. Za pripremu ne treba mnogo vremena pa ti ovo može poslužiti kao hranjiv doručak prije ili poslije treninga.

Objavljeno 22 travnja, 2022

Sezona šparoga lagano počinje, a brojni ljubitelji već su ubrali svoje stručke ovog proljetnog povrća. Ako si i ti među njima, sigurno će ti se svidjeti ovaj zdravi recept!

Šparoge s jajima tradicionalno su dobra kombinacija. Za pripremu ne treba mnogo vremena pa ti ovo može poslužiti kao hranjiv doručak prije ili poslije treninga. Jaja su puna proteina, a sadrže i svih 9 esencijalnih aminokiselina što znači da će ti pomoći izgraditi mišiće kakve želiš. Kad tome pridružiš i šparoge, svom zdravlju daješ dodatni boost!

Naime, šparoge su sjajan izvor folne kiseline, kalija, vitamina A, C i K te drugih snažnih antioksidanata. Nemojmo zaboraviti ni inulin koji će podržati dobre bakterije u tvom probavnom sustavu. A najbolje od svega? 100 g šparoga sadrži svega 20 kalorija. To znači da ih lako možeš uvrstiti u svoj plan prehrane, a da pritom ne moraš previše brinuti hoćeš li prekoračiti svoj dnevni kalorijski unos.

I zato neka ti ova fritaja sa šparogama i bosiljkom nahrani tijelo već sutra! Podrži svoje tijelo u promjeni koju želiš vidjeti.

fritaja sa sparogama

SASTOJCI:

  • 6 jaja
  • 1 stručak šparoga
  • 50g slanine
  • 3 mlada luka
  • Sol, papar bosiljak
  • Ribani parmezan

PRIPREMA:

Šparoge isperi pod mlazom hladne vode te im odstrani tvrdi dio na dnu stabljike nožem ili rukom. Ostat će ti otprilike 2/3 šparoge.

Pripremi jednu zdjelu kipuće, blago posoljene vode i jednu zdjelu ledeno hladne vode s kockicama leda. Šparoge blanširaj tako da ih ubaciš u kipuću vodu na 2 minute, a kad posvijetle, brzo ih prebaci u posudu s ledenom vodom. Zatim ih izvaditi na tanjur obložen paprinatim ubrusima koji će upiti višak vode.

Za to vrijeme nasjeckaj mladi luk te ga kratko poprži na tavici skupa sa slaninom. Jaja razbij i razmuti s malo soli, papra i žličicom bosiljka. Ulij jaja u tavicu i odmah promiješaj pa dodaj šparoge. Peci par minuta dok se jaja ne stisnu, ali pazi da ostanu mekana.

I voilà! Tvoja fritaja sa šparogama i bosiljkom je spremna!

Dobar tek!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.000+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

20.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU