X

5 ideja za zdrave i ostvarive novogodišnje odluke!

5 ideja za zdrave i ostvarive novogodišnje odluke!

Jeste li već donijeli svoje novogodišnje odluke? Ovaj put postavite sebi zabavne i ostvarive ciljeve da sačuvate zdravlje i stvorite naviku vježbanja!

Objavljeno 30 prosinca, 2022

Jeste li već donijeli svoje novogodišnje odluke? Ovaj put postavite sebi zabavne i ostvarive ciljeve koji će vam pomoći da sačuvate zdravlje, stvorite naviku vježbanja i zavolite svoje tijelo!

Vaši ciljevi trebaju biti precizni, mjerljivi i ostvarivi. Odaberite realan izazov, primjeren svakodnevnom životu. Prava se promjena ne postiže preko noći! Zato ne težite tome da svoje ciljeve ostvarite već za mjesec dana.

No da ne duljimo, evo ideja za zdrave i ostvarive novogodišnje odluke koje vam mogu promijeniti život!

1) Probajte 3 nove aktivnosti

Dosadi li vam ako uvijek brzo vježbate?

U tome niste jedini!

Umjesto da ponovno odlučite da ćete vježbati svakog dana, što za većinu ljudi ipak nije realno, ovaj put odlučite da ćete biti znatiželjni. Odaberite tri aktivnosti koje nikada prije niste isprobali i odvojite po tri mjeseca za svaku kako biste ih mogli dobro upoznati.

Poigrajte se sa svojim navikama – isprobajte nove sportove i pronađite aktivnost u kojoj ćete uživati. Vježbanje ne mora biti dosadno niti uvijek morate vježbati na isti način. Štoviše, cross trening ima niz sportskih i zdravstvenih prednosti.

Možda biste se baš mogli zaljubiti u stolni tenis, badminton ili callanetics. Nećete znati ako ne probate! Zato se obvežite sami sebi da ćete si u novoj godini dati priliku za stjecanje novih iskustava.

Ako vas zabrinjavaju troškovi, znajte da uz MultiSport karticu za jednu članarinu možete isprobati više od 40 različitih aktivnosti diljem Hrvatske. Samo je trebate zatražiti od svojeg poslodavca.

2) Prijavite se na neki sportski događaj

Ako se ponosite svojim natjecateljskim duhom, ovo je idealna novogodišnja odluka za vas!

Raspitajte se koja se sportska događanja pripremaju u vašem gradu i prijavite se za sudjelovanje. Bez obzira na to je li riječ o utrci, natjecanju ili dobrotvornom eventu u organizaciji vaše tvrtke, to vam može poslužiti kao poticaj da ostanete ustrajni i razvijete naviku redovita vježbanja.

Pripreme za taj događaj nagnat će vas da postupno podižete svoju tjelesnu spremu. Zato je idealno da odaberete događanje koje se održava kasnije u godini. U najmanju ćete ruku biti spremni pohvaliti se svojim napretkom na team buildingu, a u najboljem ćete se slučaju vratiti kući s medaljom oko vrata.

Borilački sportovi, trčanje ili plivanje mogu biti vaš izbor. Pozovite i kolege ili kolegice s posla da vam se pridruže!

3) Upustite se u jednomjesečne izazove!

Svoje ćete novogodišnje odluke moći lakše ostvariti ako im odredite rok. Osobito ako se vaš novogodišnji elan brzo ispuše, a volite pomicati svoje granice.

Odredite sebi jednomjesečni izazov i bacite se na posao odmah u siječnju!

Možete odlučiti da ćete svakog dana ići na jogu, vježbati u teretani ili izvoditi trbušnjake kod kuće. Uz MultiSport karticu možete sebi zadati i jedinstven izazov – svakog dana isprobajte novu aktivnost! Da, s njom možete i to.

Nakon 30 intenzivnih dana možete usporiti. No poslije ovog iskustva svakako će vam biti lakše uspostaviti naviku vježbanja jer ste je već djelomično razvili. A nakon što završite, imat ćete se čime i pohvaliti.

4) Oborite vlastiti rekord

Ako se već aktivno bavite nekom sportskom aktivnošću, u novoj se godini dodatno motivirajte obaranjem osobnog rekorda. Odaberite postignuće na koje ste ponosni i podignite letvicu!

Dižete li 90 kilograma u benču, otkrijte možete li u novoj godini doći do 100 kilograma. Povećajte broj ponavljanja i opterećenje u svojim omiljenim vježbama ili na drugi način prilagodite svoj trening kako biste ostvarili svoj novi cilj. Možete li ući u naprednu grupu pilatesa ili pobijediti više protivnika u skvošu?

Razmislite u čemu biste voljeli biti još bolji i na koji biste način voljeli napredovati. Neka to bude dio vaše novogodišnje odluke.

5) Povrće uz svaki obrok

Redovito kretanje iznimno je važno, no nema zdravlja bez zdrave prehane.

Umjesto da se odlučite za još jednu strogu dijetu, pokušajte učiniti trajnu promjenu malim, ali konkretnim ciljevima. Odlučite da ćete jesti povrće uz svaki obrok u danu ili da ćete svakog dan pojesti barem pet namirnica koje se ubrajaju u skupinu voća ili povrća. Takve male navike možete steći relativno lako, a one mogu biti okidač za znatno veću promjenu.

Povrće i voće opskrbit će vaše tijelo nužnim nutrijentima, a vlakna koja sadržavaju bit će blagotvorna za vašu probavu i pridonijet će osjećaju sitosti. Imat ćete više energije, misli će vam se razbistriti, a vjerojatno ćete primijetiti i mnoge druge pozitivne promjene na svojem tijelu.

Treba li vam još savjeta o tome kako da provedete svoje novogodišnje odluke? Pročitajte više ovdje!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU