X

Ispucaj višak energije uz padel ili squash!

Ispucaj višak energije uz padel ili squash!

Squash i padel uzbudljivi su sportovi u kojima je važna brzina, snalažljivost i eksplozivnost. Zbog toga su fantastična opcija za izbacivanje stresa i skretanje misli s problema.

Objavljeno 8 travnja, 2022

U zadnje vrijeme te muči stres na poslu? Uz to, redovni treninzi više te ne opuštaju kao nekad? Možda je vrijeme da probaš nešto novo. Squash i padel uzbudljivi su sportovi u kojima je važna brzina, snalažljivost i eksplozivnost. Zbog toga su fantastična opcija za izbacivanje stresa i skretanje misli s problema. A ponekad je baš to ono što nam treba!

Ako ti to zvuči dobro, nastavi čitati! Saznat ćeš najvažnije informacije o ovim sve popularnijim sportovima, a na kraju ćeš otkriti i gdje ih točno možeš isprobati.

Squash trening za izbacivanje stresa

Ovom dinamičnom sportu u zadnjih desetak godina popularnost sve više raste. Idealan je za izbacivanje viška energije, pokretanje cijelog tijela i stjecanje kondicije. U sat vremena možeš potrošiti i do 800 kalorija! Zbog nepredvidljivosti i brzine mijenjanja smjera loptice, izvježbat ćeš svoje reflekse i oštrinu vida. Istovremeno ćeš se i neopisivo zabaviti!

Squash se igra na relativno malom terenu ograđenom s 4 zida, u dvoje ili u četvero. Cilj je udarati reketom lopticu o zid ispred sebe, izmjenjujući se sa svojim protivnikom, sve dok ju netko od igrača više ne može vratiti nazad. Loptica smije udariti o pod samo jednom, ali se od zidova može odbijati neograničeno puta. Važno je da prilikom udaranja omogućimo protivniku da jasno vidi lopticu, te da se sklonimo s puta kada je njegov red da udari lopticu. Pobjeđuje onaj koji osvoji 3 od 5 gemova.

To su osnovna pravila, no najbolje je da ti iskusni igrač sve pokaže na licu mjesta. Za igranje su ti potrebni reket i loptica za squash, a oboje možeš iznajmiti zajedno s terenom. Preporučamo ti laganu sportsku odjeću i kvalitetne sportske tenisice koje ne proklizavaju. Iznimno dinamičan duh ovog sporta znači da se vrlo lako oznojiti, a zbog brzine pokreta se lako i okliznuti ako imaš neodgovarajuću obuću.

No, s obzirom na to koliko se lako udubiti u samu igru, sve to nećeš ni primijetiti do kraja game-a!

Prijateljsko natjecanje s kolegama na padelu

Ovaj je sport mješavina squasha i tenisa, a često se o njemu govori kao o najbrže rastućem sportu na svijetu. Zadržao je dinamičnost i eksplozivnost squasha, ali i eleganciju tenisa. Budući da se najčešće igra u parovima, padel je idealan za poticanje onog pozitivnog natjecateljskog duha koji u timovima garantira veću inovativnost i kreativnost.

Padel je odlična opcija za one koji vole trenirati u društvu. U ovom ćeš sportu raditi na svojoj kondiciji i koordinaciji tijela, a uvježbat ćeš i mentalnu sposobnost držanja fokusa i donošenja brzih odluka. Nepredvidivo kretanje loptice znači da te igra cijelo vrijeme drži u pokretu. Dakle, nema zabušavanja!

Igra se na terenu manjem od onoga za tenis, ali koji je, kao i u squashu, okružen zidovima koji su dijelom stakleni, a dijelom od metalne mreže. Pravila padela su jednostavna. Sustav bodovanja i većina pravila su ista kao u tenisu. Najveća je razlika to što se u padelu loptica može slobodno odbijati od zidova, što cijeloj igri daje dozu nepredvidljivosti i dinamičnosti. A za dodatnu razinu uzbudljivosti, igračima je tijekom igre dozvoljeno i izaći izvan terena!

Sad kad znaš više o padelu i squashu, vrijeme je da ih i isprobaš!

I bez brige, ne moraš birati između ova 2 sjajna sporta. Uz MultiSport karticu možeš oboje, a na listi niže saznaj i gdje!

Padel

SAMOBOR

Sportski Centar Stars

ZAGREB

Padel.hr

Squash

ČAVLE

Start Fun Čavle Sport Centar

DUBROVNIK

Dubrovački Vrtovi Sunca

ĐAKOVO

Gama Sportski Centar

KUTINA

Squash Kutina

OSIJEK

Jezero Tenis Klub

VINKOVCI

Zara Fitness Centar Vinkovci

ZAGREB

Maksimir Tennis Centar Indoor

First Fitness & Squash TowerSparta Gym & Spa Rotor

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU