X

Kako povećati produktivnost na poslu s pomoću sporta?

Kako povećati produktivnost na poslu s pomoću sporta?

Pitate li se kako povećati produktivnost svojeg tima? Mnogo je načina da to učinite, no onaj o kojemu se nedovoljno govori svakako je – sport!

Objavljeno 4 studenoga, 2022

Pitate li se kako povećati produktivnost svojeg tima? Mnogo je načina da to učinite, no onaj o kojemu se nedovoljno govori svakako je – sport! Ako se sad pitate kakve veze ima sport s poslom, to znači da ste na dobrom mjestu. Sport nisu samo profesionalna natjecanja, svjetska prvenstva i utakmice poznatih klubova. Ne, aktivan sportski život itekako je važan za dobrobit prosječnog čovjeka te za njegov učinak na poslu!

U idealnom bismo svijetu svi mogli savršeno odvojiti privatno od poslovnog. No u stvarnosti to tako ne funkcionira. Zdravstveni problemi, manjak energije, stres i životno nezadovoljstvo vaših zaposlenika mogu na mnogo načina utjecati na poslovne rezultate. Upravo je sport odlična prevencija za te tegobe i još bolja podloga za životni i poslovni uspjeh.

Dakle, kako povećati produktivnost zaposlenika? S pomoću sporta!

Nastavite čitati da saznate zašto s tim ne možete pogriješiti.

Sport i zdravlje

Krenimo od početka.

Znate li što je najveći ubojica produktivnosti?

Bolest i loše životne navike!

Manjak sna, nezdrava prehrana, pretilost i sjedilački način života pridonose razvoju različitih bolesti. A kad je bolesno, ljudsko je tijelo previše zaposleno popravcima i borbom s upalama te jednostavno ne može dati svoj maksimum za bilo koji radni zadatak. Kreativnost, koncentracija i volja za radom opadaju. A s njima i produktivnost!

Zato je svakom poslodavcu i menadžeru u interesu da svoj tim aktivno potiče na redovito kretanje i bavljenje sportom.

Vježbanje dokazano umanjuje stres, povećava razine energije, poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava, produljuje životni vijek te djeluje blagotvorno na tjelesno i duševno zdravlje. Usto pridonosi sprečavanju mnogih kroničnih bolesti poput visokog krvnog tlaka i dijabetesa tipa 2. Vježbanje nam svima pomaže da se osjećamo dobro, raspoloženo i puni energije!

A to utječe i na posao. Jedno je istraživanje čak pokazalo da su radnici nakon tjelovježbe obavili i do 72 % više posla te učinkovitije upravljali svojim vremenom.

Naravno, zdrava je prehrana druga strana novčića, pa poslodavci koji zaposlenicima olakšaju pristup zdravim obrocima mogu postići još bolji i dugotrajan učinak!

Kako povećati produktivnost na poslu s pomoću sporta?

Mnogi ljudi tvrde da nemaju vremena za redovito vježbanje uz silne poslovne i privatne obveze. No poslodavci i menadžeri mogu pomoći svojim zaposlenicima da to promijene!

Za tu svrhu možete organizirati veliki ili mini team building u kojemu će se timovi zajedno suočiti sa sportskim izazovima. Tako će vježbati osvajanje zajedničkog cilja i razvijati timski duh! To je dobar početak kojim im možete približiti sportske aktivnosti i pokazati im koliko u njima mogu uživati.

Iako takvi organizirani događaji pozitivno utječu na stvaranje zajedništva, oni ipak ne stvaraju naviku kretanja koja donosi najveće prednosti.

Uz MultiSport karticu vaši zaposlenici mogu vježbati svakog dana, u terminima koji im odgovaraju, i sudjelovati u različitim aktivnostima diljem Hrvatske. Zahvaljujući tome, neće se moći žaliti da imaju premalo vremena za tjelovježbu. Možete potaknuti i zajedničke odlaske na treninge. Zaposlenici će se tako još više povezati, naučiti bolje podržavati i poticati jedni druge u izazovima, a sigurno će se i zabaviti!

Najbolje od svega je to što ne morate uložiti mnogo truda osim da se pridružite MultiSport zajednici. Tamo će svatko pronaći nešto za sebe. Primjerice, oni mirniji mogu svoje tijelo razgibati na jogi, pilatesu ili korektivnoj gimnastici, a oni koji su željni adrenalina mogu se okušati u boksu, squashu ili funkcionalnom treningu. Mnogo je mogućnosti!

Zato iskoristite sve prednosti sporta kako biste potaknuli produktivnost svojeg tima! Usput ćete stvoriti i snažnu podlogu za dugoročan poslovni uspjeh.

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

2.700+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

50.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU