X

Kickboxing za snažnije tijelo i veće samopouzdanje

Kickboxing za snažnije tijelo i veće samopouzdanje

Osjetiš li ikada poriv da nešto udariš? Ili ljutnju s kojom ponekad ne znaš što ćeš? Ako je tvoj odgovor da, onda su borilačke vještine sport za tebe!

Objavljeno 25 travnja, 2022

Osjetiš li ikada poriv da nešto udariš? Ili ljutnju s kojom ponekad ne znaš što ćeš?

Ako je tvoj odgovor da, onda su borilačke vještine sport za tebe! One su obično dobro oboružane korisnim tehnikama i čvrstim moralnim kodeksom koji će ti pomoći da transformiraš svoju ljutnju u samopouzdanje, a svoje tijelo u pravu fitness skulpturu. Dobre navike i još bolje društvo dodatni su bonusi takvih treninga. Borilačkih vještina je mnogo, a jedna od najpopularnijih u Hrvatskoj i svijetu je upravo kickboxing.

Što je kickboxing?

To je relativno nov sport nastao 70-ih godina prošlog stoljeća iz karatea. Od tada se razvio u jedan zapadnjački hibrid boksa i karatea, a sadrži i elemente drugih tradicionalnih borilačkih vještina. Bazira se na udarcima nogama (kicking) i šakama (boxing), a cilj je nadvladati protivnika.

Danas postoji više vrsta ovog sporta od kojih samo dio uključuje borbu protiv protivnika u ringu. To su full contact, semi contact, Muay Thai, low kick i drugi. Zbog svoje eksplozivnosti i dinamičnosti, rekreativni kickboxing, koji uopće ne uključuje kontakt s drugima, postaje sve popularniji i predstavlja odličan kardio trening. Ovom rekreativnom vidu pripadaju glazbene forme s kreativnim i slobodnim izvedbama, kao i aero-kickboxing koji je mnogo toga posudio iz aerobika.

U ovom borilačkom sportu važno je usvojiti tehnike i pravila, ali i raditi na snazi i brzini. Ovisno o disciplini, fokus može biti usmjeren ka jednom elementu. Primjerice, u full contact kickboxingu najvažnija je snaga.

Koje su prednosti kickboxinga?

Kickboxing će ti izgraditi mišićnu snagu, fleksibilnost i izdržljivost. Vježbanje snažnih, ali kontroliranih udaraca oblikovat će tvoje tijelo i popraviti ravnotežu. Ukoliko treniraš s protivnikom, imat ćeš priliku poraditi i na svojoj snalažljivosti, fokusu i refleksima. Ako želiš smršavjeti, dodatan će ti bonus biti to što se zbog intenzivnih treninga u samo sat vremena može potrošiti doista mnogo kalorija.

Borilačke vještine mogu ti pomoći da procesuiraš emocije na zdrav način, te su izuzetno dobar način za nošenje s ljutnjom ili životnim frustracijama. Možeš ih izbaciti na boksačkoj vreći ili ih transformirati u nešto pozitivnije kroz promišljeni i slobodni pokret.

S vremenom ćeš kroz snagu, fokus i eksplozivnost koji su potrebni za pravilno lansiranje udaraca, ojačati i samopouzdanje. Jedno jednostavno ne ide bez drugog. To će se vjerojatno preliti i u druge dijelove života pa ćeš se mnogo lakše zauzeti za sebe i ustrajati onda kad je potrebno. Dodatno samopouzdanje nam svima može koristiti, osobito u poslu!

I zadnja, ali ne i manje važna prednost je samoobrana! To je životna vještina koja je korisna svima, kojeg god da su spola ili roda. Mnogo je lakše ići kroz život kad znaš da se u potencijalno lošim situacijama ipak možeš obraniti. A kad to znaju i drugi, lakše ćeš steći njihovo poštovanje.

Dođi trenirati uz MultiSport!

Znaš li da ovaj moćan sport možeš trenirati uz svoju MultiSport karticu?

Da, da, baš zato smo ti odlučili olakšati pa smo na jednom mjestu skupili sve MultiSportske partnere kod kojih možeš početi trenirati kickboxing već danas!

Zato ne čekaj, uzmi život u svoje ruke i dođi po svoju dozu snage i moći!

KAŠTEL STARI

Leonid Sportski Centar

OSIJEK

Dux Fitness

RIJEKA

Boxing Team Predator

Mega Centar Kickboxing

SPLIT

Pit Bull Sportski Centar Gripe

ZAGREB

4AllGymFit2Go

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.000+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

20.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU