X

Kružni trening – izgradite snažno i zdravo tijelo!

Kružni trening – izgradite snažno i zdravo tijelo!

Tražite li učinkovit trening koji vam neće oduzeti previše vremena u danu? Isprobajte kružni trening za brze i primjetne rezultate!

Objavljeno 1 kolovoza, 2022

Tražite li učinkovit trening koji vam neće oduzeti previše vremena u danu? Isprobajte kružni trening! Prepustite se stručnom vodstvu ili vježbajte samostalno prema pomno isplaniranom rasporedu intenzivnih vježbi za brze i primjetne rezultate. Istraživanja su pokazala da ova vrsta treninga povećava snagu, eksplozivnost i druge parametre kod sportaša!

Pa zašto onda i vi ne biste osigurali iste prednosti za svoje tijelo?

No evo što sve trebate znati prije nego što odete na svoj prvi kružni trening!

Što je kružni trening?

Kružni trening je strategija vježbanja koja unapređuje ljudsko tijelo na svim razinama. Pomaže postizanju izdržljivosti, stjecanju snage i eksplozivnosti, a istodobno ubrzava metabolizam i topi masne naslage!

Cilj je opteretiti cijelo tijelo kako bismo ga ravnomjerno istrenirali i postigli puls od 110 do 160 o/min. To će pomoći našoj cirkulaciji i poboljšati aerobne kapacitete i izdržljivost.

Jedan se kružni trening sastoji od nekoliko krugova, odnosno serija intenzivnih vježbi. Svaka se vježba izvodi u kratkim vremenskim razmacima i s određenim brojem ponavljanja. Između svakog se kruga pravi stanka, najčešće od 1 minute, ali može biti i dulja.

Vrijeme izvođenja vježbi, trajanje stanke i broj ponavljanja ovisit će o vašoj tjelesnoj spremi i cilju fitnessa. Sva se tri čimbenika mogu i trebaju s vremenom mijenjati i prilagođavati! Jedino se tako i ostvaruje napredak.

Ova je vrsta treninga idealna za sve koji za vježbanje nemaju mnogo vremena ili jednostavno ne žele provoditi sate i sate u teretani. Kvalitetan kružni trening koji donosi rezultate može se odraditi već za 25 minuta!

Kružni trening snage za brze rezultate!

Iako je ovdje glavni cilj pokrenuti i opteretiti cijelo tijelo, svaki trening ipak možemo malo više prilagoditi određenom cilju. Moguće je dati veći naglasak na vježbe za određene mišićne skupine, vježbanje brzine ili, pak, gradnju snage.

Prosječni rekreativci, sportaši i svi koji zbog posla većinu dana sjede imat će koristi od kružnog treninga snage. Osim što će vam dati podršku za svakodnevni život, sportašima će pozitivni rezultati takvih treningapridonijeti i učinkovitosti u sportu kojim se bave!

Snaga trupa važna je za sve nas.

Zato, evo primjera kvalitetnog kružnog treninga snage koji će ojačati vaš trup, a možete ga odraditi u teretani, kod kuće ili u parku! Trebat će vam samo vaše tijelo, sat i eventualno neka prostirka.

Prije početka svakako odradite 5 – 10 minuta vježbi za zagrijavanje, a zatim počnite kružni trening. Svaku vježbu izvodite 30 sekundi nakon čega slijedi stanka od 30 s pa nova vježba i tako do kraja kruga. Između krugova odmarajte se dvije minute, a ukupno odradite četiri kruga vježbi.

  • čučnjevi
  • trbušnjaci
  • sklekovi
  • leđnjaci
  • plank (izdržaj)
  • iskorak

Ovo može biti i kružni trening za početnike!

Same vježbe nisu komplicirane i takvi se treninzi mogu izvoditi i samostalno. Ali ako želite brže i sigurnije napredovati, doista je najpametnije unajmiti trenera ili otići na grupno vježbanje. Tako ćete biti sigurni da sve vježbe izvodite pravilno, a i stručna će osoba znati prilagoditi trening vama i vašim ciljevima bavljenja fitnessom!

Vježbajte uz MultiSport!

Imate li MultiSport karticu?

Ako je tako, nema potrebe da svoje treninge smišljate sami! MultiSport vam daje pristup mnogobrojnim sportskim objektima pa tako možete vježbati kružni trening u Zagrebu, Zadru i drugim gradovima.

Pronađite na popisu lokaciju koja vam je najbliža i dođite na trening već danas!

Vježbajte s nama i konačno oblikujte svoje tijelo točno onako kako želite.

ZAGREB

DG Fitness za žene

Magic Well Prečko

Magic Well Trešnjevka

Magic Well Volovčica

ZADAR

Be Fit Zadar

SAMOBOR

Elite Vitalis

SINJ

Sportsko Društvo Tempo Sinj

SVETI IVAN ZELINA

Fit Forma

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU