X

Top 15 ostvarivih novogodišnjih odluka za zdraviji i ispunjeniji život

Top 15 ostvarivih novogodišnjih odluka za zdraviji i ispunjeniji život

MultiSport lista novogodišnjih odluka koje mijenjaju život na bolje. Uvođenjem ovih promjena život će vam postati kvalitetniji i ispunjeniji. Idite korako po korak i učinite ovu godinu boljom od prošle.

Objavljeno 29 prosinca, 2023
Novogodišnje odluke

Htjeli mi to ili ne, svjesno ili nesvjesno svi donosimo neke novogodišnje odluke. Znanstvenici su proučavali zašto se milijuni ljudi odluče promijeniti baš na početku svake godine. Nazvali su to ‘učinak novog početka’ koji objašnjava kako vremenske odrednice mogu potaknuti na pozitivne pomake i donošenje odluka.  Taj 1.1. kao da je podsjetnik koji nam šalje poruku da je baš to dan kada treba donijeti neke odluke, promjene i zaokrete. Radimo rezime, podvlačimo crtu pod godinu koja je prošla, razmišljamo o tome što smo postigli, što smo propustili učiniti, što možemo bolje.

Donosimo vam listu naoko malih, a ujedno tako velikih odluka koje mijenjaju život na bolje. Korak po korak, odluku po odluku.

Neke možda zvuče kao fraze koje, skoro pa, svakodnevno čujemo, no sigurni smo da će vam uvođenjem ovih promjena život svakako postati kvalitetniji i ispunjeniji. Korak po korak. Dan po dan.

Više ću se kretati

Nemojte da ovo ostane samo usputna fraza, poštapalica modernog čovjeka ‘zakačenog’ za ekran, udobno smještenog u naslonjač. Mantra koju vrtimo samo u glavi planirajući da ćemo jedan dan, kada odradimo sve ‘zadatke’, otići u tu šetnju. Odvojite tih pola sata, sat vremena i krećite se.

Zdravije ću se hraniti

Nećemo vam brojati kalorije ni slagati listu namirnica. Svatko za sebe zna što je dobro za njegov organizam. Probajte naći balans zdrave hrane i onih malih ‘sitnih’ prevara u obliku tako neodoljivih grickalica ili slatkoga. Jedite više žitarica, voća, povrća… Osluškujte svoje tijelo i preskočite taj jedan čips, tu jednu čokoladu.

Počet ću voditi dnevnik zahvalnosti

Napišite svaku večer bar jednu stvar na kojoj ste zahvalni taj dan. To može biti neki događaj, osjećaj, susret, bilo koja ‘sitnica’ zbog koje ste bili sretni i ispunjeni.

Unosit ću u organizam više vode  

Voda je odgovorna za niz vitalnih funkcija u našem tijelu. Gotovo sve kemijske reakcije u organizmu zahtijevaju vodu. Voda pomaže regulaciji tjelesne temperature, pomaže probavljanju i apsorbiranju hrane, eliminaciji otpadnih tvari iz crijeva… Lista je podugačka. Popij tu jednu ekstra čašu.

Dat ću sam sebi više komplimenata  

Ljubaznost prema sebi je iznimno važna. Nedavna istraživanja pokazuju da je prakticiranje samoosjećanja usporilo otkucaje srca i znojenje ljudi, dva simptoma koja naša tijela proizvode kada su pod kroničnim stresom.

Izaći ću vani bez mobilnog telefona  

Upiti sunčeve zrake, osluhnuti vjetar, uživati u pogledu na zelenilo, bez ometanja i aplikacija, bez slušalica u ušima.

Odrađivat ću zadatak po zadatak

Multitasking nas ne čini učinkovitijima, nego samo stvara stres.

Skuhat ću neko novo jelo svaki tjedan ili mjesec

Dodat ću još citrusa na svoj jelovnik

Obvezat ću se na zdraviju rutinu spavanja

Odbacit ću bar bar jedan porok

Pospremit ću krevet svako jutro

Složit ću svoj osobni fitness plan s jasnim ciljem

Organizirat ću bar jednom mjesečno spa dan i razmaziti se

Naučit ću novu vještinu

(zaigrati padel ili naučiti borilačku vještinu)

Lista je podugačka, ali najvažnije od svih ‘zadataka’ odluka i rezimea je dosljednost i disciplina.

 

Prestanite tražiti brza rješenja.

Idite korako po korak i učinite ovu godinu boljom od prošle.

 

MultiSport je dio rješenja. Pokret i promjena.

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU