X

Oblikuj tijelo uz zarazne ritmove Zumba plesa!

Oblikuj tijelo uz zarazne ritmove Zumba plesa!

Zabavan trening je upravo ono što ti Zumba ples nudi – iskleši svoje tijelo uz smijeh, odličnu glazbu i još bolje društvo!

Objavljeno 18 svibnja, 2022

Ljeto se bliži, želiš se pokrenuti, ali od svega brzo odustaješ? Okreni na zabavu! Kad uživaš u sportskoj aktivnosti, puno su veće šanse da ćeš u njoj ustrajati. To je najjednostavniji način da si olakšaš put do tijela kakvog želiš. Zabavan trening je upravo ono što ti Zumba ples nudi – iskleši svoje tijelo uz smijeh, odličnu glazbu i još bolje društvo!

Nastavi čitati da saznaš više, a na kraju otkrij i gdje te čekaju najbolji treninzi.

Što je Zumba i zašto je tako odlična?

Zumba ples je zabavna fitness aktivnost koja nije ples u tradicionalnom smislu riječi kao što su to valcer, salsa ili tango. Zumba je nastala 1990-ih godina u južnoj Americi kada je njen osnivač, Alberto Perez, na sat aerobika koji je vodio zaboravio ponijeti uobičajeni CD s glazbom. Umjesto toga, izvukao je svoj omiljeni CD s visoko energičnom latino glazbom i improvizirao cijeli sat. Kao strastveni ljubitelj gotovo svih vrsta plesova, a osobito latinoameričkih, to mu nije bio ni najmanji problem. Njegovi su fitness klijenti ubrzo poludili za novim pristupom vježbanju, a potražnja za novostvorenim Zumba fitnessom je uskoro eksplodirala.

Na satovima se kombiniraju koraci najrazličitijih plesova. Od bachate i salse pa do reggaetona i flamenca, poanta Zumbe je da u treninge unese živost i energiju ovih plesova. Umjesto da se fokusiramo na dosadna ponavljanja i mrtva dizanja, ideja je da trening prije svega učinimo zabavnim! A to je nešto što itekako pomaže kod ustrajnosti u vježbanju.

Ova će aktivnost aktivirati mišiće cijelog tijela, a pobrinut će se i da se dobro oznojiš. U njoj ćeš dobiti kombinaciju dobrog kardija i intervalnog treninga (izmjenjivanje intervala visoke i niske aktivnosti). Vježbe snage će se pobrinuti da se aktiviraju sve veće mišićne skupine. To će pomoći u topljenju masti i lijepom oblikovanju tijela, a osobito nogu i stražnjice.

Zumba ples i danas ostaje zarazna aktivnost koja mami sve zaljubljenike u dobar ritam, party energiju i trening koji donosi rezultate. A najbolje od svega, primjerena je za sve uzraste i sve razine fizičke spreme. I zato, ako si od svake aktivnosti dosad odustajao ili odustajala zbog dosade, svakako daj priliku satovima Zumbe!

Kako izgleda sat Zumba plesa?

Važno je reći da satovi Zumbe ne izgledaju svugdje isto. Ipak, većina satova traje oko sat vremena.

Kao i svaki drugi trening, i Zumba ples počinje kratkim zagrijavanjem. Nakon toga slijedi kardio trening koji je ujedno i glavni dio sata. Ovdje se prelazi iz pjesme u pjesmu te se raznim plesnim pokretima prati ritam glazbe. Kako se mijenjaju pjesme tako se mijenja i ritam pa se upravo na taj način postižu svojstva intervalnog treninga. Polaznicima ovo najčešće bude i najzabavniji dio treninga jer nije rijetkost da se stvori party atmosfera.

Stoga se nemoj začuditi ako te ponese energija! Prepusti se, oznoji se i uživaj znajući da činiš dobro svom tijelu. Nije neobično da ponekad i zaboraviš da si uopće na treningu. Ali to je upravo i poanta Zumba plesa!

Onima koji satove ovog plesa promatraju sa strane sve izgleda kao koreografija. No, istina je da u Zumbi nema koreografije. Voditelja je lako pratiti jer po svakoj pjesmi ima svega 3 do 5 koraka, što doista nije puno za zapamtiti. A i polaznici vrlo brzo nauče samim slušanjem pjesme predvidjeti promjenu u koracima.

Nakon glavnog dijela slijedi smirivanje ritma i intenziteta vježbanje pa istezanje za kraj. A ponekad se prije istezanja odradi i kratki trening snage. Polaznici često sa treninga odlaze onako ugodno umorni i s osmijehom na licu!

Gdje vježbati Zumbu?

Ako tražiš aktivnost koja će te konačno pokrenuti i pripremiti za plaže, ali i ljetne zabave, dođi na Zumbu!

Dobra je vijest da uz svoju MultiSport karticu s treninzima možeš krenuti već danas. Da ti to olakšamo, pripremili smo ti popis naših partnera kod kojih možeš doći po svoju dozu zabave i treninga! Zato pronađi lokaciju koja ti odgovara i prijavi se na svoj prvi sat.

Odbaci sve izgovore uz MultiSport!

ZAGREB

Magic Well Prečko

Magic Well Trešnjevka

Magic Well Volovčica

4AllGym

Fit2Go

Thalia Fit Studio

PULA

Pattinagio

DUBROVNIK

Aerobik Klub KL

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU