X

Pokreni se za zdravlje!

Pokreni se za zdravlje!

Uz MultiSport karticu više nije ni skupo ići na različite aktivnosti jer toliko toga možeš za samo jednu članarinu! Odbaci sve izgovore, ponesi svoju Multisport karticu i kreni po tijelo kakvo želiš već danas!

Objavljeno 10 svibnja, 2022

Međunarodni dan tjelesne aktivnosti obilježava se 10. svibnja svake godine kako bi nas podsjetio na važnost koju redovita fizička aktivnost ima za naše zdravlje. Sjedimo dok radimo, odmaramo, družimo se… Sjedilački način života naša je stvarnost, a ujedno je i gorući zdravstveni problem s kojim se susreće sve više ljudi.

U siječnju 2022. godine održan je panel na kojemu je istaknuto da se čak dvije trećine Hrvata ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću. Ujedno smo na vrhu liste država s najviše pretilih ljudi u Europi! No, ne moraš i ti biti dio te statistike. Želja svih nas u MultiSportu je da te potaknemo da se aktiviraš pa da možeš živjeti život po svom, u tijelu u kojem se osjećaš sjajno!

Zato nastavi čitati i dopusti da te uvjerimo u dobrobiti redovite fizičke aktivnosti.

trening multisport pokreni se

Zašto vježbati?

Mnogo je razloga zašto je za naše tjelesno i mentalno zdravlje vježbanje toliko korisno.

Jedan od njih je i to da su naša tijela za kretanje i napravljena. To nam je prirodno! Ljudska je vrsta evoluirala krećući se kroz savane i trčeći svakodnevno. Tek smo se u posljednjih nekoliko stoljeća počeli oslanjati na strojeve koji nas svugdje prevoze. Tehnološki napredak je sjajan, no sad kad nas naša svakodnevica više ne tjera da se krećemo, na nama je da preuzmemo tu odgovornost za sebe i svoje zdravlje!

Također je poznato da fizička aktivnost uzrokuje lučenje “hormona sreće”. To znači da je tjelovježba blagotvorna za naše mentalno zdravlje jer nam popravlja raspoloženje i pomaže nam da izbacimo stres i teške emocije. Odlazak na trening doista može biti prijeko potreban predah od svakodnevnih briga!

Vježbanjem gradimo snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Postajemo otporniji na stres, osjećamo se snažno i samouvjereno – spremno za nove izazove. Poboljšava se i prokrvljenost tijela što znači da nutrijenti lakše i efikasnije dolaze točno tamo gdje ih najviše trebamo. Zbog svega toga imamo mnogo više energije!

Kad živimo fizički aktivan život, puno nam je lakše regulirati tjelesnu težinu. Tako smanjujemo potrebu da se stalno oslanjamo na brze dijete koje ionako rijetko kad imaju dugotrajan učinak. Također, u doba kad se sve više družimo preko ekrana, fizička aktivnost može biti idealna prilika da drage ljude izvučeš iz kuće. Spoji trening sa druženjem i odmah će ti biti zabavnije! Isti efekt možeš postići i odlaskom na grupne satove – osjećat ćeš se povezanije s drugima, a možda pronađeš i nove prijatelje!

Pokreni se uz ove sportove!

Tvoj trening ne mora izgledati uvijek isto! Teretana je sjajan izbor, ali s vremenom može dosaditi. Za najbolju je fizičku spremu ionako iznimo korisno kombinirati različite sportske aktivnosti kako bi se svi mišići tijela podjednako razvijali – o tome saznaj više ovdje. Uz MultiSport karticu više nije ni skupo ići na različite aktivnosti jer toliko toga možeš za samo jednu članarinu! I to diljem Hrvatske.

Plivanje je idealna aktivnost koja će aktivirati cijelo tvoje tijelo! Poboljšat ćeš kapacitet svojih pluća, izgraditi izdržljivost te osnažiti svoj krvožilni sustav. Prednost je plivanja i ta što ga lako možeš prilagoditi sebi ako se oporavljaš od ozljede. Da i ne spominjemo da ćeš svako ljeto biti glavna faca na plaži!

Sportovi s reketom još su jedna aerobna fizička aktivnost koja će ti pomoći potrošiti kalorije, uvježbati reflekse i eksplozivnost, a sjajni su i za izbacivanje stresa! Badminton, tenis, padel ili squash su sve odlične opcije kojima možeš pristupiti kod naših partnera uz svoju MultiSport karticu. Pozovi kolege s posla na prijateljski meč i osnažite svoj timski duh!

Pokreni svoju energiju uz ples, trčanje ili brzo hodanje. A možeš i spojiti trening i zabavu odlaskom na trampolin ili kuglanje! Aktivnosti kojima možeš pristupiti uz svoju MultiSport karticu je mnogo, a više detalja o tome možeš pronaći na našoj stranici.

Odbaci sve izgovore, ponesi svoju Multisport karticu i kreni po tijelo kakvo želiš već danas!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.000+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

20.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU