X

Potaknite timski duh tijekom blagdana!

Potaknite timski duh tijekom blagdana!

Bliže se blagdani, a članovi vašeg tima možda postaju nemirni i opada im koncentracija. Potaknite timski duh i izgradite osjećaj zajedništva koji će vaš tim nositi kroz sve izazove i donijeti vam bolje rezultate.

Objavljeno 12 prosinca, 2022

Bliže se blagdani, a članovi vašeg tima možda postaju nemirni i opada im koncentracija. No ovo doba godine izvrsna je prilika za poticanje timskog duha! Potaknite timski duh i izgradite osjećaj zajedništva koji će vaš tim nositi kroz sve izazove i donijeti vam bolje rezultate. Blagdanski je ugođaj osobito prikladan za to!

Evo nekoliko ideja koje će potaknuti bolje međuljudske odnose, a lako ih možete primijeniti već ove godine.

1) Zajedničko uređivanje ureda

Ovisno o veličini vašeg ureda ili radnog mjesta, ukrašavanje prostora u božićnom duhu moglo bi vam oduzeti dosta vremena, pa bi bilo dobro da sa svojim kolegama organizirate zajedničko uređivanje.

Pustite zabavnu božićnu glazbu, podijelite svima kapice Djeda Mraza, poslužite slatkiše ili pizzu i izvucite dekoracije iz podruma. Uz zajednički trud sve će biti mnogo brže gotovo, a svojim ćete kolegama dati priliku da se malo zabave i izgrade još bolje međuljudske odnose.

Možete čak potaknuti i prijateljsko natjecanje između različitih odjela! Neka svatko osmisli svoj dizajn i ukrasi svoje prostorije na jedinstven način.

Ovakav kreativni predah od svakodnevnog posla može učiniti čuda za timski duh!

2) Započnite blagdansku tradiciju

Ove godine započnite blagdansku tradiciju koja će ujediniti vaš tim i razveseliti ga.

Odaberite prikladnu aktivnost kojom ćete se baviti svake godine u otprilike isto vrijeme. Neka to postane dio kulture vaše tvrtke! Tako ćete svima dati razlog da se raduju, povežu i stvore zajedništvo.

Evo nekoliko ideja.

Pokrenite igru Secret Santa! Neka svatko početkom prosinca izvuče ime jednoga od svojih suradnika kojega će posljednjeg radnog dana prije Božića razveseliti darom. Smisao je toga da u međuvremenu bolje upoznate svoje kolege kako biste znali izabrati primjeren dar za njih. Kako nikoga ne biste doveli u neugodnu situaciju, možete odrediti i razumnu maksimalnu svotu za kupnju darova.

Odvedite svoj tim na ručak! Druženje u opuštenom ugođaju uz dobru hranu moglo bi lijepo povezati ljude. Jednako tako možete organizirati i božićnu zabavu ili domjenak! Kraj godine sjajna je prilika da organizirate opušteni sastanak na kojemu ćete podijeliti nagrade najboljim zaposlenicima.

3) Zajednička aktivnost izgradit će timski duh

Povedite svoj tim na druženje izvan ureda!

Odaberite neku od aktivnosti u sklopu team buildinga u kojoj članovi vašeg tima mogu zajedno sudjelovati i navijati jedni za druge. Ako na ovaj način pred njih postavite izazov, moći ćete puno toga saznati o tome kako surađuju i rješavaju probleme na poslu. Tako možete doći do vrijednih spoznaja o tome što valja poboljšati u međusobnoj komunikaciji.

Spojite ugodno s korisnim – možda baš na ovaj način potaknete nekoga u timu da se konačno pokrene i redovitim vježbanjem pobrine za svoje zdravlje. U pravom timskom duhu dobit će podršku cijelog tima!

A svi pozitivni učinci takvog pristupa sigurno će se osjetiti u svakodnevnom poslovanju.

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

2.700+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

50.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU