X

Rekreativni tenis – pokreni se uz MultiSport!

Rekreativni tenis – pokreni se uz MultiSport!

Iskoristi elitnu reputaciju ovog sporta da izgradiš bolje poslovne odnose sa kolegama, klijentima ili poslovnim partnerima. Pozovi ih na prijateljski meč i poveži se s njima na novoj razini!

Objavljeno 25 ožujka, 2022

Nadal, Đoković, Federer, Graf, sestre Williams… Ovi su ljudi dosegli same vrhove profesionalnog tenisa i postali njegova elita. Igranje tenisa vrlo često zamišljamo upravo u nekom elitnom kontekstu. Opisujemo ga kao skup sport omiljen među bogatašima i njihovom djecom, a pritom zaboravljamo da postoji i rekreativni tenis. No, je li to uvijek baš tako?

Uz MultiSport karticu svakako nije!

Ona ti daje pristup brojnim teniskim terenima diljem Hrvatske unutar jedne članarine. Potrebno je samo rezervirati termin i dovesti svog partnera za igranje tenisa. Iskoristi elitnu reputaciju ovog sporta da izgradiš bolje poslovne odnose sa kolegama, klijentima ili poslovnim partnerima. Pozovi ih na prijateljski meč i poveži se s njima na novoj razini! Pokaži da igraš fer i korektno, pa ni poslovni rezultati sigurno neće izostati.

Tako ćeš spojiti trening, networking, zabavu i posao u jednu aktivnost! Zvuči dobro, zar ne?

Rekreativni tenis sjajna je sportska aktivnost za sve, a ako želiš saznati kako ti može pomoći izgraditi zdravo tijelo, nastavi čitati!

tenis multisport

Dobrobiti tenisa

Igranje tenisa ne mora biti profesionalno. Rekreativni tenis možeš igrati u opuštenoj atmosferi i svejedno osjetiti kako ti tijelo postaje snažnije i okretnije. Za vrijeme partije tenisa aktivirat ćeš gotovo sve mišićne skupine svoga tijela. Igra je sama po sebi dinamična, zahtijeva od igrača da prate lopticu i pritom često mijenjaju brzinu i smjer kretanja.

Upravo zbog toga redovito igranje tenisa donijet će ti sljedeće benefite:

  • Potrošnja kalorija i topljenje masti
  • Bolje zdravlje srca i krvnih žila
  • Veća kondicija i izdržljivost
  • Jači zglobovi i kosti
  • Brži refleksi i poboljšana agilnost
  • Povezivanje s drugima

Budući da se tenis igra u parovima, idealna je izlika za zbližavanje i učvršćivanje odnosa. Mudro odigrana partija tenisa tako ti može donijeti mnogo više od samoga treninga! Pored toga, igranje tenisa od tebe zahtijeva kreativnost kao i taktiziranje. Vjerojatno ćeš se složiti da je oboje i više nego korisno u poslovnom svijetu.

Rekreativni tenis za početnike

Za početak će ti trebati teniski reket, loptica, tenisice, sportska odjeća i pristup terenu za tenis. Svu opremu možeš naći u bilo kojem sportskom dućanu, a za terene se za tebe pobrinuo MultiSport! (Detaljan popis pronađi na dnu.)

Osnovna pravila tenisa

Igranje tenisa počinje serviranjem. Budući da serviranje donosi prednost, najbolje je odabrati tko će servirati bacanjem novčića. Tu je važno reketom poslati lopticu preko mreže u protivnikovo polje. Ako loptica izađe izvan linija, bod je izgubljen. Igrači smiju dozvoliti loptici da samo jednom udari o pod prije nego što ju pošalju nazad svom suparniku. Išta više od toga i bod odlazi protivniku.

Jedan se set sastoji od šest gemova. Bodovanje počinje od 0–0, za svaki osvojeni bod raste na 15, zatim 30 pa 40. Bod koji je osvojen nakon toga označava dobiveni gem, osim ako su igrači izjednačeni (40–40). U tom slučaju igrač mora osvojiti dva boda za redom da bi osvojio gem. Ako igrač želi osvojiti set, mora to učiniti s 2 gema razlike. Strane terena se mijenjaju nakon svakog neparnog odigranog gema.

Ovaj sport ima još pravila, no za rekreativni tenis je već i navedeno sasvim dovoljno. Više detalja može se saznati u teniskim klubovima.

Tereni za rekreativni tenis u Hrvatskoj

Terene za tenis u Zagrebu ili drugim gradovima možeš pronaći dolje na popisu, a svima im možeš pristupiti sa svojom MultiSport karticom. Zato ne čekaj, rezerviraj svoj termin što prije!

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU