X

Steknite snagu i izgradite samopouzdanje! Upišite se na borilačke vještine

Steknite snagu i izgradite samopouzdanje! Upišite se na borilačke vještine

Dosta vam je toga da se u svojem tijelu osjećate slabo i nezadovoljno? Lupite šakom o stol i recite dosta! Upišite se na borilačke vještine, istopite višak kilograma i izgradite tijelo u kojem se nećete osjećati loše.

Objavljeno 28 listopada, 2022

Dosta vam je toga da se u svojem tijelu osjećate slabo i nezadovoljno? Lupite šakom o stol i recite dosta! Upišite se na borilačke vještine, istopite višak kilograma i izgradite tijelo u kojem se nećete osjećati loše. No budite oprezni! Česta nuspojava bavljenja borilačkim sportovima je visoko samopouzdanje, odlična izdržljivost i snaga koja ostavlja bez daha. Naučit ćete zauzeti se za sebe i zaštititi one koje najviše volite. Ali pritom zadržite prisebnost!

Jeste li spremni?

Ako osjećate da je došlo vrijeme za promjenu, nastavite čitati i odaberite borilačku vještinu na koju ćete se upisati već danas!

MMA (Mixed Martial Arts)

MMA, odnosno mješovite borilačke vještine, među najpopularnijim su sportovima na svijetu. Boks, muay thai, hrvanje i brazilski ju-jitsu čine osnovu MMA treninga. Borce odlikuje vrhunska tjelesna izdržljivost! Velika snaga, silna izdržljivost i fleksibilnost glavni su rezultati koje možete postići redovitim treninzima.

Budući da MMA kombinira nekoliko borilačkih vještina, jedan je od boljih načina da naučite samoobranu. Usto ćete učiniti uslugu svojem tjelesnom, ali i duševnom zdravlju! Postat ćete otporniji na stres i osjećat ćete da ste spremniji za životne izazove!

Zato uzmite svoju MultiSport karticu u ruke i posjetite naše partnere Pit Bull Sportski Centar Gripe u Splitu i Leonid Sportski Centar u Kaštel Starom.

Krav maga

Krav maga je metoda samoobrane razvijena u Izraelu, a uče je vojnici, policajci i pripadnici tajnih službi diljem svijeta. Svrha obuke nije samo to da naučite zadati udarac i obraniti se od njega nego i kako da spriječite ili izbjegnete konflikt te kako da zaštitite sebe i druge kad se konflikt ipak dogodi.

Krav maga daje vam alate koji vam pomažu da u takvim situacijama razmišljate kreativno i praktično koristeći se prostorom i dostupnim predmetima za samoobranu. Naučit ćete kako pravilno reagirati u različitim uvjetima, primjerice kad ste izvrgnuti prijetnjama i sputani ograničenjima. Zbog toga krav maga nije samo tjelesni već i duševni trening!

Ako želite naučiti pregršt praktičnih vještina kojima se možete koristiti u najrazličitijim životnim situacijama, dok mršavite ili stječete snagu, upišite se na krav maga! Centar Samoobrane Čakovec nudi vam kvalitetne treninge u sklopu MultiSport programa.

Ju-jitsu

Ta moderna borilačka vještina ima drevne japanske korijene, a njezino ime u prijevodu znači mekana ili popustljiva vještina. Razlikuje se od mnogih drugih vještina po tome što se ne oslanja na izravno zadavanje udaraca, već na svladavanje protivnika golim rukama.

U davninama su ti protivnici bili oklopljeni i naoružani. U takvim uvjetima izravni su udarci jednostavno bili neučinkoviti, pa je postalo nužno smisliti mudriji pristup borbi. Glavne tehnike ju-jitsua oslanjaju se na korištenje napadačevom energijom protiv njega. Najefikasniji način da se to učini su hvatanja, poluge na zglobovima i bacanja – zato su to glavni elementi ju-jitsua. Upravo te tehnike mogu omogućiti manjem i slabijem borcu da svlada većeg i snažnijeg protivnika.

Brazilski ju-jitsu (BJJ) varijacija je te drevne vještine, a glavna je razlika u tome što se usmjerava na borbu na tlu.

Ju-jitsu možete trenirati u Zadru u Ju-Jitsu Klubu Zadar, a obje verzije te borilačke vještine, zahvaljujući svojoj MultiSport kartici, možete naučiti i u Zagrebu uz pomoć iskusnih trenera u Black Dragon Akademiji. BJJ pronađite i u 4AllGym, također u Zagrebu.

Taekwondo

Ta borilačka disciplina koja potječe iz Koreje danas je olimpijski sport. Njezina svrha nije samo poučiti koga tjelesnim vještinama borbe nego i unaprijediti duh borca.

Osnovna je filozofija te vještine disciplinirano se koristiti tijelom kako bismo zaustavili borbu i uspostavili mir. Oni koji razumiju tu disciplinu znaju da je potrebno uskladiti duh i tijelo, um i pokrete. To je harmonija koja se potom prenosi na život i društvo – tako taekwondo postaje način života.

Taekwondo je vrlo dinamičan i snažno se oslanja na rad nogu iako se upotrebljavaju i ruke. Osobit je naglasak na brze udarce nogom u visini glave te iz skoka. Malokoja se druga borilačka vještina do te mjere oslanja na brzinu i agilnost boraca! Također se preporučuje da borci između udaraca drže tijelo opuštenim kako bi štedjeli energiju te da ga napnu samo pri izvođenju udaraca.

Ako ste često nemirni i ne znate što ćete s viškom energije, taekwondo je idealan za vas! Isprobajte ga u Obiteljskom Sportskom Centru u Zagrebu!

Savate

Savate je borilačka vještina nastala u francuskim uličnim borbama, a najsličnija je kickboxingu. Od njega se razlikuje po tome što su u savateu dopušteni udarci stopalom, no ne i koljenom ili potkoljenicom. Zbog toga se u borbama nosi i posebna obuća za savate. Dopušteni su udarci u sve dijelove tijela, a borci se u udarcima koriste i šakama zaštićenim rukavicama. Rang i razina vještine savate-boraca obilježava se bojom rukavica te se stoga početnicima ne dodjeljuje boja.

Zanimljiva činjenica: savate se u Hrvatskoj prvi put pojavio početkom 20. stoljeća i bio je poznat pod nazivom šakanje!

Želite li se okušati u toj manje razvikanoj borilačkoj vještini? Uzmite svoju MultiSport karticu i dođite u Varaždin gdje vam lekcije iz savatea nudi Srednjoškolac!

Kendo i iaido

Kendo i iaido borilačke su vještine u kojima se borci služe oružjem, u ovom slučaju japanskim mačem. Znamo da zvuči vrlo opasno, no bez brige! Na treninzima se uglavnom upotrebljavaju drvene sablje ili mač od bambusa. Podrijetlo vuku iz bogate japanske prošlosti, kad su samuraji zbog nužde morali usavršiti tehnike brzog i efikasnog izvlačenja mača iz korica.

Glavna je razlika između tih dviju srodnih borilačkih vještina to što danas kendo uključuje suočavanje s protivnikom i konkretnu borbu, a iaido se pretvorio više u izražavanje umijeća u kojem je cilj postići ljepotu i savršenstvo forme. Dakle, u iaidu se ne zadaju udarci!

Ljubitelji japanske kulture u tim će sportovima svakako uživati, a učiti ih mogu u prostorima Kendo Kluba Rijeka u Dvorani Mladosti u Rijeci uz svoju MultiSport karticu.

Trenirajte borilačke vještine uz MultiSport!

Ako vas nijedna od navedenih vještina nije zainteresirala, razmislite još i o boksu ili kickboxingu.

Borilačke vještine pridonose stjecanju snage, izdržljivosti, samodiscipline i samopouzdanja! Naučite zauzeti se za sebe dok trošite kalorije i gradite tijelo iz svojih snova. Pozitivan utjecaj takvog pristupa tjelovježbi prelit će se i u druga područja vašeg života te vam pomoći da napredujete na poslu i blještavim samopouzdanjem osvojite srce vama važne osobe!

Promjena počinje prvim korakom.

Zato ne oklijevajte, već odaberite sport po svojoj mjeri i prijavite se za svoj prvi sat!

Borilačke vještine u sklopu MultiSportova programa možete vježbati i na ovim mjestima:

OSIJEK

Central Fitness Studio

POREČ

Prime Fit Center

RIJEKA

Top Form Health & Fitness Center

ZAGREB

American Top Team Gym & Fitness Center

Black Dragon Akademija

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.000+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

20.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU