X

Top 5 vježbi koje možete izvoditi u krevetu

Top 5 vježbi koje možete izvoditi u krevetu

Nudimo vam top 5 vježbi od kojih možete sastaviti desetominutni trening koji ćete izvesti u krevetu.

Objavljeno 5 svibnja, 2023

Svi katkad imamo „lijena” jutra kad nemamo dovoljno snage da ustanemo iz kreveta, kad nas ni miris jutarnje kave ne može razbuditi, kad nam nedostaje motivacije za vježbanje ili kad nam se ne da napustiti udobnost kreveta. No to je sasvim u redu. Nudimo vam top pet vježbi koje možete odraditi u toplom krevetu i koje će vas učinkovito pripremiti za radni dan.

Vježbe se izvode ležeći, a uključuju lagana istezanja koja će probuditi mišiće i možete ih smatrati svojom „novom jutarnjom kavom”.

Predstavljamo vam top pet „budilica mišića”.

 

Lagano okretanje u ležećem položaju 

Za ovu pozu potrebno je leći na leđa. Donji dio tijela okrenite na lijevu stranu kao da se hoćete prebaciti na bok. Ispružite ruke s obje strane i okrenite glavu udesno. Desnu nogu podignite pod kutom od 90 stupnjeva, a zatim je opet lagano ispružite. Ponovite nekoliko puta. Zatim se prebacite na drugu stranu te istu vježbu napravite tako da vam glava bude okrenuta ulijevo, a donji dio tijela udesno.

Obrnuti trbušnjaci

Legnite na leđa s rukama uz tijelo i dlanovima okrenutim prema dolje. Noge lagano podižite i ispravljajte te napnite trbušne mišiće kako biste podignuli noge prema glavi. Ako možete, pokušajte dodirnuti uzglavlje, no ako vam je to previše zahtjevno, pokušajte smanjiti opterećenje savijanjem nogu samo do kuta od 90 stupnjeva. Donji dio leđa treba biti ravan uz madarac. Vježbu ponovite nekoliko puta.

Noge u obliku škara

Ovo je intenzivna vježba koja opterećuje noge i trup. Za početak legnite na leđa s rukama uz bokove. Držite dlanove okrenute prema dolje. Nožne prste usmjerite prema naprijed i podignite stopala u zrak čineći s tijelom kut od 90 stupnjeva. Spustite desnu nogu prema krevetu i zatim je vratite u početni položaj. Vježbu ponovite drugom nogom. Vježbu izvodite od 30 do 60 sekundi.

Vježba istezanja cijelog tijela

Ovom ćete vježbom istegnuti trbušne mišiće, listove, prsa i ramena. Započnite ležanjem na leđima s rukama ispruženim iznad glave. Zatim potpuno ispružite noge tako da budu ravne, a nožni prsti usmjereni prema stropu. Istežite ruke kao da pokušavate dosegnuti nešto iza glave. Nakon nekoliko sekundi opustite tijelo te vježbu ponovite desetak puta.

Superman

Okrenite se na trbuh, ispružite ruke ispred sebe usporedno s podlogom. Stisnite gluteus i kvadricepse (prednji dio bedara). Istodobno podignite ruke i noge prema stropu tako da izgledate kao da letite. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi te istodobno spuštajte noge i ruke. Pokušajte ponoviti vježbu 15 – 20 puta. Ovom ćete vježbom istegnuti trbušne mišiće i ojačati donji dio leđa. Dobra je i za prsni koš, posebno ako ste cijelog dana za računalom. Odlična je i za ispravljanje držanja.

Stupanje

Legnite na leđa sa savijenim koljenima i rukama uz tijelo te dlanovima okrenutim prema dolje. Pritisnite pete o krevet dok podižete kukove prema gore tako da vaše tijelo oblikuje ravnu liniju između koljena i ramena. Desnu savinutu nogu bez istezanja dignite kao da počinjete stupati, a zatim je spustite i ponovite isti pokret drugom nogom. Izmjenjujte noge (stupajte) od 20 do 30 puta.

Vježbe su odlične za razbuđivanje i služe kao priprema za radni dan, no nikako nisu zamjena za redovitu tjelovježbu. Redoviti trening možete odraditi kod nekog od naših partnera ili u SportBoxu koji se nalazi na tri mjesta u gradu. 

Dijamant

Legnite na leđa s rukama uz tijelo i dlanovima okrenutim prema dolje. Spojite stopala i raširite koljena u stranu tako da prostor između nogu podsjeća na dijamant. Pritisnite dlanove i poduprite trup dok podižete stopala iznad kukova. Iz tog položaja podignite kukove s kreveta kako biste podignuli stopala ravno prema stropu. Uz kontrolu spustite kukove natrag na krevet, no stopalima dođite tik do kreveta bez spuštanja do kraja. 

Ove izvrsne vježbe odlično će vas zagrijati i pripremiti za radni dan. Nakon takvog početka svakako razmislite na koji biste trening iz naše ponude voljeli otići. Ako već niste, možete i provjeriti kako je trenirati u SportBoxu, maloj teretani stvorenoj baš za vjerne korisnike MultiSporta.  

Saznajte više o tome kako koristiti MultiSport

MULTISPORT U BROJEVIMA

1.500+

PODUZEĆA I INSTITUCIJA KORISTI NAŠE USLUGE

2018.

ULAZIMO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

35.000+

ZADOVOLJNIH ZAPOSLENIKA KORISTI MULTISPORT KARTICU