Zdravi banana kruh koji će osvojiti vaše srce

Zdravi banana kruh koji će osvojiti vaše srce

Topli i mirisni kolači savršen su način da se zagrijemo u hladnim danima koji nam dolaze! Zdravi banana kruh razdragat će vaša nepca i utažiti želju za slatkim. Integralno brašno bogato je vlaknima, vitaminima i mineralima, a banane će vas opskrbiti kalijem te vitaminom B6 i C.

Ovaj je recept idealan način da potrošite one stare banane koje su već posmeđile i koje više nitko ne želi jesti. Umjesto da ih bacite, iskoristite ih u ovom receptu i stvorite zdravi banana kruh koji će se svidjeti i malima i velikima!

Vrlo ga je lako ponijeti sa sobom na posao i počastiti kolege, a poslužit će i kao zdravi snack u trenucima kad vam zatreba nešto što će podići energiju.

Iako se peče oko sat vremena, sama priprema ovog obroka je brza i jednostavna – kolač može biti u pećnici već za 20 minuta! Lako će ga napraviti čak i početnici u kuhanju.

SASTOJCI:

  • 3 banane
  • 2 jaja
  • 220 g integralnog brašna
  • 70 g kokosovog ulja
  • 50 ml mlijeka ili vode
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 4 žlice meda
  • Sol
  • Cimet

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180℃ i namastite uski kalup za kruh.

Pjenjačom umutite jaja u zdjeli. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i med pa dobro promiješajte. Banane dobro izgnječite vilicom dok ne postanu kašaste teksture pa ih zatim umiješajte u postojeću smjesu, zajedno s mlijekom (ili vodom).

U zasebnoj posudi zajedno promiješajte sve suhe sastojke (integralno brašno, prašak za pecivo, sol, cimet). Žlicom postepeno dodajte brašno u posudu s mokrim sastojcima. Cijelo vrijeme miješajte smjesu pjenjačom da biste izbjegli stvaranje grudica! Kad sjedinite sve sastojke trebali biste dobiti glatku i gustu smjesu.

Ulijte smjesu u namašćeni kalup, te po vrhu posipajte još malo cimeta. Za ljepši izgled kolača, uzmite oštar nož i napravite cik-cak uzorak!

Ovaj zdravi banana kruh peče se oko 60 minuta. Kako biste provjerili da li je gotov, gurnite čačkalicu u sredinu kruha. Ako čačkalica izađe čista, znači da je vrijeme da kolač izvadite iz pećnice! Prije rezanja svakako pustite kruh da se hladi barem 30 minuta.

I to je to!

Dobar tek!